Trond Olsen

BLUES / ROCK´N ROLL


Trond Olsen og hans band har siden 2005 begeistret publikum fra klubb- og festivalscener over store deler av Norge, fra Kristiansand i sør, til Vadsø og Svalbard i nord.


Dark Season Blues, Notodden Blues Festival, Skånevik Bluesfestival, Nidaros Bluesfestival og Trandalblues, for å nevne noen.


Med stor respekt for den verden av lyd som springer ut fra blues-sjangeren, har Trond funnet seg vel hjemme i sitt eget blå toneland.


Mesteparten av låtmaterialet er originalt, men også ispedt en og annen bluesklassiker. Trond er ansvarlig for albumene A New Day Coming (2009) og Mercy (2014), som har høstet glimrende kritikker både i innland og utland. Han er også kjent for samarbeidet med den Texas-baserte gitarlegenden Buddy Whittington, som bl.a. var John Mayall & The Bluesbreakers faste gitarist i 15 år.


TOB og Buddy har turnert i Norge ved flere anledninger, og siste gang i 2019. Buddy bidrar også på flere låter på albumet Mercy. Sammen med sitt band, treffer Trond et bredt publikum med et smakfullt og variert uttrykk, som noen ganger også svinger innom toner som kan minne om både gospel og soul.


Bandet består av musikere fra øverste hylle i det Bergenske musikkmiljøet. Og sammen denne solide gjengen leverer Trond en pakke full av kvalitet, energi og spilleglede som er verdt å få med seg. TOB består vanligvis av: Trond Olsen, gitar og vokal, Lars Hammersland, keys, Svein Henning Berstad, bass og Einar Olsson, trommer.