Reidar Larsen

BLUES 


I dag regnes Reidar som en av bærebjelkene og veteranene i norsk blues, med utallige opptredener på klubber og festivaler i inn- og utland (særlig USA og England), 15 egneplateutgivelser (en Spellemannpris, tre gullplater), plateutgivelser med band som Stavangerensemblet og Smalhans og om lag 100 større og mindre bidrag på andre band og artisters utgivelser.


Samarbeidsprosjekter og gjesteopptredener med artistkolleger som TerjeTysland, Øystein Sunde, Marius Müller, Kristin Berglund, Hungry John, Rita Eriksen, Ole Paus, Jonas Fjeld, Steinar Albrigtsen, Svein Tang Wa og «alle» i nærheten av norsk blues og roots er også blitt en del av erfaringsbagasjen.


I tillegg kommer opptredener med Roy Rogers og andre besøkende artister som «Banana» aka Lowell Levinger, Lowell Fulson, Alexis Korner, Peter Green, Mike Vernon, Royal Southern Brotherhood, Delbert McClinton, Mike Ledbetter & Mike Welch, Garth Hudson og Louisiana Red både live og på plate.


Reidar kan også se tilbake på mange års samarbeid med Ann Sinclair & The Spirit Of Love Singers fra Cotton Club i Harlem, New York, hvor Jan Erik Kongshaug var sentral i arbeidet med et par konsertplater.


På det meste har Larsen hatt om lag 120 opptredener per år, men han er nå nede i et mer moderat tempo med «bare» ca. 75.


I 2020 fyllte Reidar 65 i tillegg til han han feirer 50 år som artist.


Forhåpentligvis blir det også ferdigstilling av en eller to nye plater i løpet av året, da flere norske og engelske sanger er mereller mindre klare. Reidar jobber for tiden hovedsakelig med «hjemmelaget» som band: Arne R. Skage, gitarer, Roald Brekke, bassog Atle H. Strøm på trommer.