De Musikalske Dvergene

BLUES / BLUESROCK / SWING / ROCKABILLY


40 år med ’fisk til middag hver torsdag’!


De Musikalske Dvergene ble stiftet i 1980 i Bergen under dette mottoet - og feirer i 2020 førti år som aktivt band!


I oktober 2020 kommer deres 10 plate! Høsten 2019 gikk de i studio med Svein Hovland (produsent) og Kåre Klavnene og spilte inn sitt album nummer 10. - Tittelen er ”Bak nesteblåne” og blir gitt ut av Grappa Musikkforlag.


De Musikalske Dvergene dukket opp i bølgen av norske ”Nyveivband” tidlig på åttitallet, og ga ut sitt første album, ”En klase bananer og en enkel seng”, i 1989.


Dvergene” spiller melodisk rock med underfundige og hverdagsligetekster, og fikk tidlig rykte som et omgjengelig og jordnært kultband. De er kjent som et ypperlig liveband, og trives best i tett og direkte kontakt med publikum.


De har en klippefast tro på at jordnære sanger, fremført i dagligtale og uten filter og fjas er noe de fleste skjønner seg på.


”Dvergene” har siden debutplaten ”En klase bananer & en enkel seng” (1989) levert en stadig større samling sorgmuntre og selvironiske betraktninger om hverdagens fortredeligheter.


Sagt om De Musikalske Dvergene:

«Av og til er De Musikalske Dvergene verdas beste band. Helge Grønhaug er den arketypiske bergensar. Tekstane hans er underfundige og elegante. Melodiane han og resten av Dvergene framfører er over gjennomsnittet fengjande.»

- Roald Hansen, Firdaposten