Back Porch Republic

Vidar Busk/Daniel Eriksen/Stig Sjøstrøm

Norges tøffeste bluescombo! Både Hound Dog Taylor og RL Burnside sine band besto av to gitarister og en trommeslager, og dette kan skape voldsomt liv i de rette hendene - dette er de rette hendene!

To av landets ledende bluesgitarister, Vidar Busk & Daniel Eriksen med trommeslager Stig Sjøstrøm i ryggen, serverer hemningsløs boogie, vintage rock 'n roll og dampende blues med mye trøkk og humor.

Trioen har spilt på kneiper og festivaler fra New Orleans, via Mississippi til Memphis mange ganger, og musikker deres er dypt forankret i områdets bluestradisjoner, ispedd rock 'n roll og mardi gras-rytmer.

Vidar Busk dro til USA som 15 åring for å spille med den amerikanske artisten Rock Bottom. Her utviklet han en enorm teknikk og rutine som livemusiker. Han har bevist at man ikke trenger være født i USA for å spille blues i verdensklasse. Både Busk og Eriksen har mottatt Spellemannsprisen og æresprisen NBF Bluespris. Vidar Busk er norsk blues´ fremste mann.

Daniel Eriksen er en av landets mest aktive bluesartister. Han har turnert nådeløst “overalt” med sin Mississippi-inspirerte blues, og med det opparbeidet seg et rykte som en fremragende slidegitarist som alltid leverer forrykende show.

Stig Sjøstrøm er trommeslager med lang fartstid på scener i inn og utland. Kjent fra band som Lush Life, Rune Klakegg trio, Kåre Virud/Jan Erik Vold. Han har også jobbet tett med jazzmusiker og komponist Guttorm Guttormsen. Sjøstrøm tilfører “trøkk” og eleganse, med rytmer fra alle verdens hjørner. Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm tok bl.a 2. plassen i International Blues Challenge i Memphis januar 2018, i konkurranse med over 100 andre band og artister.