Dennis

En institusjon.

Bergenrockens sosialarbeider

Noen skaper trender, andre følger dem. Og så har du de som graver ut noen helt egen ikke-kopierbare nisje. Slik er det med Bergens egen Dennis. Frontfigur, vokalist, gitarist, låtskriver og sosialarbeider i rockens tjeneste.

Dennis Reksten er en institusjon i rocke-Bergen, en institusjon som aldri har sluttet å inspirere. Med sitt 40 år lange virke som artist er Dennis i dag et ikon i musikknorge og i 2019 ble Dennis kronet med Kongens fortjenstemedalje.

Som grunnlegger av Elektrisk Regn, et av de første bandene i nyveiv- bølgen som for alvor gjorde seg gjeldende da 70-tallet gikk over i 80- tallet. Bandet sang på gatebergensk med Rekstens lett gjenkjennelige, samfunnsrefsende penn som fremste våpen. De satiriske og lett humoristiske tekstene har blitt diskutert og gjengitt i mange fora opp gjennom årene. "Naboen er nynazist" står som en bauta innen norskspråklig rock og LP’en «Steinbyen -1982» er i dag et samleobjekt på linje med moderne kunst.

Dennis stiller med et kompetent band bestående av flere El Regn medlemmer som igjen kan rocke både bergensere og andre med en blanding av både nyskrevne og kjente låter i skjønn forening.