Anne Hvidsten

Utforskende pop og americana

Anne Hvidsten er en erfaren låtskriver og artist og slipper sitt fjerde soloalbum «New beginning» våren 2019.

Anne Hvidsten startet sin karriere med et brak med utgivelsen av poalbumet «Need to know» (EMI 2004). Albumet var en stor suksess, og låtene «Need to know» og «Disconnection» var av de mest spilte låtene på radio det året. Siden har Anne gitt ut to studioalbum: «The Bubble Burst» (Bonnier 2009) og «My favorite song» (Cosmos Music 2012). Førstnevnte ble produsert av Daniel Hauge, som Anne nå samarbeider med i det omsøkte prosjektet. Fra «The Bubble Burst» ble låten «Dreams» blant annet A-listet på P1. Albumet «My favorite song» ble produsert i Lydriket med Geir Luedy.

Anne har også gitt ut fire enkeltstående singler: «A little more» (Melodi Grand prix 2008), «Heim til Austrheim» (en låt som har gått sin seiersgang på P1 i mange år), og nylig singlene «Snømannsangen» og «Desembersang» i forbindelse med utgivelse av Annes barnebok «Oppdrag juleglede» høsten 2017. Alle disse låtene skiller seg ut sjangermessig fra albuminnspillinger.

Anne er en rivende dyktig låtskriver som over tid har vist at hun skriver fengende, rørende og gode låter som kler hennes karakteristiske klare stemme.

Sjangermessig har Anne Hvidsten gjennom karrieren flyttet seg fra tradisjonell og fengende gitarpop til mer visepreget folk/americana-musikk. Det er innenfor dette musikalske landskapet Anne ønsker å videreutvikle seg gjennom innspillingen «New beginning».

Gjennom hele karrieren har Anne vært en aktiv live-artist, og har spilt konserter med en rekke anerkjente musikere både i Norge og Danmark. Høy kvalitet på opptredener og samarbeid med dyktige musikere har alltid vært viktig for Anne.